Δονητής, μια... απολαυστική ιστορική αναδρομή
2019-03-05

Άραγε, ανακαλύφθηκε από την Κλεοπάτρα, περισσότερα από 2000 χρόνια πριν ή το 1800 από κάποιο γιατρό, στα πλαίσια της θεραπείας της υστερίας, επειδή κουράστηκε να φέρνει σε οργασμό γυναίκες με... άλλο τρόπο;

Επίδειξη δονητή, γύρω στο 1800

Οι - συγκεκριμένες τουλάχιστον - φήμες για την Κλεοπάτρα , σύμφωνα με έρευνες από διάφορους ιστορικούς δεν ισχύουν.
Κάποιες δημοσιεύσεις (Unusual Sex Practices, Brenda Love) ανέφεραν ότι 
χρησιμοποιούσε κάποιο είδος κολοκύθας, γεμισμένο με μέλισες(!) ώστε να ερεθίσει τα γεννητικά της όργανα.
Κολοκύθια με ρίγανη, είπαν σύγχρονοι μελετητές που ξέρουν κάτι παραπάνω και εγώ θα τους πιστέψω.

Μια άλλη, πιο κοντινή στην πραγματικότητα φήμη, είναι ότι ο δονητής ανακαλύφθηκε περίπου το 1800 από γιατρό που ...θεράπευε γυναίκες από "υστερία". Και όταν λέμε υστερία, εννοούμε κάτι που για αιώνες θεωρήθηκε γυναικεία ασθένεια και συνδέεται με τη μήτρα (υστέρα) και συμπτώματα από επιθετικότητα έως νυμφομανία! 

Ο καλός γιατρός, λέγανε οι φήμες, χρησιμοποίησε ένα καινούργιο δονούμενο εργαλείο που προκαλούσε οργασμό στις "ασθενείς" με κλειτοριδικό μασάζ... 

Βέβαια, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ή τουλάχιστον όχι ακριβώς έτσι...

Η βιομηχανική επανάσταση έβαλε και στη σεξουαλική ικανοποίηση το χεράκι της, από ότι φαίνεαι.  Στις αρχές του 19ου αιώνα, αρχικά σε ιατρεία και αργότερα και στα σπίτια "ασθενών", ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι πρώτοι δονητές. Σαν συσκευές που προάγουν καλύτερη κυκλοφορία με μασάζ, θεραπεία για τον πονοκέφαλο και κατά καιρούς διάφορες άλλες παθήσεις.

Οι "ικανότητες" της συσκευής μπορεί να μην διαφημίζονταν, δεν ήταν όμως άγνωστες! Θα περάσουν πολλά χρόνια ώσπου το 1908 να διαφημιστεί ανοιχτά ότι απευθύνεται σε γυναίκες, που τις ενδιαφέρει η υγεία και η ομορφιά!
"Invented by a woman who knows a woman's needs" ήταν το σλόγκαν κάποιας καταχώρισης σε έντυπα της εποχής.

vibrator advertisment

 

Προσέξτε τώρα διαφημιστικό δαιμόνιο:
Είμαστε στις αρχές του 1900, ούτε κουβέντα βέβαια για αυτοϊκανοποίηση ανοιχτά και ενώ ο ερωτισμός του άντρα  μπορούσε να συζητηθεί, οποιαδήποτε αναφορά σε γυναικείο ερωτισμό ήταν το απόλυτο ταμπού. Αποτέλεσμα; Κυκλοφόρησαν διαφημίσεις που προωθούσαν τον δονητή ως προϊόν κατά της... αντρικής ανικανότητας

Στα 1950 άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι ηλεκτρικοί δονητές (Polar Cub), οι γυναίκες μίλησαν πιο ανοιχτά για την αυτοϊκανοποίηση και αντίστοιχα προϊόντα άρχισαν να γίνονται πιο δημοφιλή και εμπορικά.

Αυτοϊκανοποίηση, όπως λέμε απελευθέρωση!

1960 - 70, sex, drugs and... magic wand. Στην Νέα Υόρκη, γινόντουσαν κάποια πολύ 
διάσημα σεμινάρια γυναικείας αυτοϊκανοποίησης και η Betty Dodson, διάσημη sex educator, ανέδειξε το Hitachi Magic Wand, που έγινε ο πιο διάσημος δονητής της εποχής!

δονητες rabbit

Τα 90's η τεχνολογία της Ιαπωνίας κατάφερε να φτάσει σε άλλο επίπεδο, όμως η νομοθεσία ήταν κάπως σκληρή με τέτοια αντικείμενα και αναγκάστηκαν να τα μασκαρέψουν σε πολύχρωμα ζωάκια, όπως χελώνα, καγκουρώ κλπ. Πιο διάσημο βέβαια έγινε το Rabbit.

Σήμερα, μόνο στο Ola4U θα βρείτε 100άδες διαφορετικούς δονητές. Και τους παραγγέλνετε επιτόπου, χωρίς ιατρική συνταγή!