Ηλεκτροδιέγερση ή Electrostim από πού ξεκίνησε και που έχει φτάσει

περισσότερα...λιγότερα...

Ηλεκτροδιέγερση ή Electrostim από πού ξεκίνησε και που έχει φτάσει

Ηλεκτροδιέγερση, από πού ξεκίνησε και που έχει φτάσει!

Δεν ακούς συχνά μια λέξη που ταυτόχρονα ακούγεται τόσο τρομακτική, όσο και ενδιαφέρουσα...

Εσύ ξέρεις τι είναι η ηλεκτροδιέγερση; Πως ξεκίνησε μια τόσο παράξενη παράδοση;

Πως ξεκίνησε λοιπόν;

Αναφορές για τα κατασταλτικά αποτελέσματα των ηλεκτρικών εκκενώσεων από ηλεκτρικά ψάρια κάνει ο Αριστοτέλης, ο Θεόφραστος και ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος, ένας στρατηγός, ποιητής, και φιλόσοφος της αρχαίας Ρώμης.

  • Ancient Egyptians Using electric eels

Ένα από τα καίρια (αλλά ενδιαφέροντα) σημεία στην ιστορία της ηλεκτροδιέγερσης συνέβη τον 18ο αιώνα με τα πειράματα του Luigi Galvani. Ο Ιταλός ιατρός και φυσικός, ανακάλυψε ότι η ηλεκτρική διέγερση μπορούσε να προκαλέσει μυϊκές συσπάσεις. 

Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως γαλβανισμός, έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σχέση μεταξύ ηλεκτρισμού και λειτουργίας των μυών του Alessandro Volta, ο οποίος εξέλιξε  την κατανόηση του ηλεκτρισμού και των επιδράσεών του στους ζωντανούς οργανισμούς.

Ο Volta εφηύρε το ηλεκτρικό σωρό, την πρώτη ηλεκτρική μπαταρία, η οποία παρείχε συνεχή πηγή ηλεκτρικού ρεύματος για πειράματα. Η εργασία αυτή, άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη πιο εξελιγμένων τεχνικών ηλεκτροδιέγερσης…

VOLTAIC PILE

Κατά τον 19ο και τις αρχές του 20ού αιώνα, η ηλεκτροθεραπεία έγινε όλο και πιο δημοφιλής στην ιατρική πρακτική (ίσως όχι μόνο). Οι γιατροί και οι ερευνητές διερεύνησαν το θεραπευτικό δυναμικό της ηλεκτρικής διέγερσης για διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας μυών, της παράλυσης και της διαχείρισης του  πόνου. Συσκευές όπως το φαραδικό πηνίο και η γαλβανική μπαταρία χρησιμοποιήθηκαν για να παρέχουν ελεγχόμενους ηλεκτρικούς παλμούς σε ασθενείς. (ήταν όντως ασθενείς;…)

GALVAN BATTERY

Η ηλεκτροδιέγερση σήμερα

Τις τελευταίες δεκαετίες, η ηλεκτροδιέγερση έχει κερδίσει έδαφος στον τομέα της αθλητικής απόδοσης και της φυσικής κατάστασης. Οι αθλητές και οι λάτρεις της φυσικής κατάστασης χρησιμοποιούν συσκευές EMS (electrical Muscle Stimulation) για να συμπληρώσουν τα προγράμματα εκπαίδευσής τους, ενισχύοντας τη δύναμη των μυών, την αντοχή και την ανάρρωση. Έχει δηλαδή γίνει ένα κοινό εργαλείο σε προγράμματα αποκατάστασης στον αθλητισμό και πρόληψης τραυματισμών.

Athlete Using E-Stim

Στο ψητό…

Η ηλεκτροδιέγερση πλέον έχει βρει το δρόμο της σε διάφορες μη συμβατικές χρήσεις

(εντελώς συμβατικές αν έχεις λίγη φαντασία και την απαραίτητη δόση περιέργειας), συμπεριλαμβανομένου του χώρου της  ερωτικής εξερεύνησης και εμπειρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν δημιουργηθεί συσκευές και αξεσουάρ στοχευμένα στο να σου προσφέρουν την μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση. Αυτές οι συσκευές συνήθως χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς παλμούς για να διεγείρουν ερωτογενείς ζώνες ή μύες που σχετίζονται με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

WOMAN

-Μα τι είδους ευχαρίστηση μπορεί να μου προσφέρει μια συσκευή EMS;…

Οι ηλεκτρικοί παλμοί δημιουργούν μια ισχυρή και μοναδική αίσθηση, η οποία σε χαμηλές εντάσεις είναι κοντά στην αίσθηση του γαργαλητού. Όταν οι παλμοί φτάσουν στην ιδανική ένταση(είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο) οι μύες ξεκινούν με απαλούς σπασμούς να σφίγγονται και να χαλαρώνουν, δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας και απόλαυσης. 

Με την στοχευμένη τοποθέτηση των επιθεμάτων(pads) και χρήση στα σωστά (για εσένα) σημεία του σώματος, οι ηλεκτρικές κενώσεις προκαλούν αισθήσεις που υπερβαίνουν αυτό που μπορεί να επιτευχθεί με συμβατικά μέσα, 

ακριβώς στην περιοχή και τους μύες που πρέπει. 

-Τι σχέση έχει με το BDSM;

Η ηλεκτροδιέγερση μπορεί να αναλάβει έναν διακριτικό ρόλο στο σχηματισμό της δυναμικής της κυριαρχίας και της υποταγής. Ο έλεγχος της έντασης και των παλμών γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο για την άσκηση κυριαρχίας ή την παράδοση του ελέγχου, ανεβάζοντας την ένταση των ερωτικών συναντήσεων. 

Μέσω προσεκτικά βαθμονομημένων επιπέδων έντασης, οι σύντροφοι μπορούν να διαπραγματευτούν δυναμικές εξουσίας και να εξερευνήσουν τα όρια με ασφάλεια και συναίνεση, προσθέτοντας ένα ηλεκτροφόρο στοιχείο στο παιχνίδι τους.

-Ναι αλλά είναι ασφαλές;

Πέρα από τον τομέα της ευχαρίστησης, η ηλεκτροδιέγερση σε ένα ερωτικό πλαίσιο μπορεί να προσφέρει δυνητικά οφέλη για τη σεξουαλική υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στις περιοχές που επιδράει, βελτιώνοντας τον ερεθισμό και τη σεξουαλική ανταπόκριση. Επιπλέον, η στοχευμένη ηλεκτροδιέγερση των μυών του πελματιαίου δαπέδου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας και του ελέγχου της ουροδόχου κύστης, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση στη σεξουαλική ευεξία.

Πως λειτουργεί;

Για αρχή χρειάζεσαι μια συσκευή ηλεκτροδιέγερσης.

Χωρίζονται σε αυτόνομες και μη. 

Οι αυτόνομες συσκευές ηλεκτροδιέγερσης αποτελούνται από ένα εξάρτημα το οποίο θα είναι και στοχευμένο, όπως ένα κολπικό αυγό με ηλεκτροδιέγερση, ένα violet wand, μια πρωκτική σφήνα, ένα ομοίωμα... 

Αυτά τα παιχνίδια είναι εύχρηστα και φιλικά προς νέους χρήστες, προσφέροντας  μια εύκολη πρόσβαση στον κόσμο του EMS. 

Επαναφορτιζόμενα η με μπαταρία, δεν διαφέρουν συνήθως από τα αντίστοιχα χωρίς ηλεκτροδιέγερση παιχνίδια στην χρήση τους, δίνοντας όμως μια έξτρα δυνατότητα απόλαυσης. 

EMS HIGH TECH VIBRATOR

Οι μη αυτόνομες συσκευές συεκευές ηλεκτροδιέγερσης, χρειάζονται τα εξαρτήματα τους, όπως pads, Η ηλεκτρώδια, ειδικά ομοιώματα, και πολλά άλλα. Οι συσκευές αυτές απευθύνονται στους πιο έμπειρους παίκτες προσφέροντας τους περισσότερο έλεγχο στα προγράμματα, την ισχύ, και τα εξαρτήματα με τα οποία χρησιμοποιούνται για ένα πιο δυνατό παιχνίδι προσαρμοσμένο τέλεια στις ανάγκες τους.

EMS HIGH TECH KIT

Θέλει προσοχή όμως, όσο μικρότερη η επιφάνεια, τόσο πιο ισχυρός ο ηλεκτρισμός, οπότε μην υποτιμήσετε ένα μικρό ηλεκτρόδιο, μπορεί να προβεί πολύ πιο ισχυρό από το μεγαλύτερο ομοίωμα. Για αυτό Μέρος των εξαρτημάτων συχνά είναι και ένα καλό  λιπαντικό νερού το οποίο λειτουργεί σαν καλός αγωγός του ηλεκτρισμού έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την περιοχή που δρα, και φυσικά την απόλαυση. 

Συνοπτικά

Μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να νιώσεις, δοκιμάζοντας τα όρια σου. 

Hands laying on Bedsheets